Kompanija Imlek uložila oko 700.000 evra za nabavku novih cisterni za prevoz sirovog mleka

Kompanija Imlek uložila oko 700.000 evra za nabavku novih cisterni za prevoz sirovog mleka

Beograd, 7. jun 2016. godine – Kompanija Imlek nastavlja sa ulaganjima u obnovu i modernizaciju vozila namenjenih sakupljanju i prevozu sirovog mleka i u te svrhe uložila je oko 700.000 evra. Vredna nabavka obuhvatila je kupovinu najsavremenija četiri Volvo FM 62R kamiona autocisterne kao i tri prikolice visokopozicioniranog poljskog proizvođača Romex. Napredne karakteristike i pouzdani bezbednosni sistemi novih vozila omogućiće efikasno sakupljanje i siguran prevoz sirovog mleka od koga se prave Imlekovi proizvodi vrhunskog kvaliteta.

Pored toga što sva vozila zadovoljavaju stroge higijenske standarde, opremljena su i najmodernijim kompjuterskim sistemom za preuzimanje i  merenje, kao i laboratorijom koja vrši uzorkovanje mleka svakog pojedinačnog dobavljača. U cilju što boljeg kontrolisanja celokupnog procesa transporta, jedno od kupljenih vozila poseduje GPRS sistem direktnog prenosa podataka koji omogućuje  praćenje  rada i perfomansi sistema u realnom vremenu. Zahvaljujući uspešnoj saradnji sa kompanijom Volvo, obezbeđeno je redovno i vanredno održavanje čime se garantuje visoka pouzdanost kupljenih vozila.

Kompanija Imlek kao regionalni lider mlečne industrije jedinstvena je po hladnom lancu koji je u potpunosti zatvoren, od mesta prijema sirovog mleka do prijemne rampe, čime se eliminiše svaka mogućnost kontaminacije. U skladu sa tim, u poslednje vreme izdvojila je preko tri miliona evra za višestruke investicione aktivnosti kojima se značajno unapređuje celokupan otkupni proces. Nabavkom vozila koja su u skladu sa Euro 6 standardom, osigurana je minimalna emisija ugljen-dioksida i time se ponovo potvrđuje opredeljenost kompanije ka očuvanju životne sredine.