Imlekova donacija farmerima za efikasniju pripremu stočne hrane Donacija vredna 400.000 evra

Imlekova donacija farmerima za efikasniju pripremu stočne hrane Donacija vredna 400.000 evra

Beograd, 16. maj 2016. – Kompanija Imlek svojim stalnim farmerima kooperantima obezbedila je poljoprivrednu opremu u vrednosti od 400.000 evra. Donacija je namenjena farmerima iz Centralne asocijacije proizvođača mleka Vojvodine i Udruženja proizvođača mleka Srbije, obuhvata jedan silo kombajn marke CLAAS, traktor snage 100 kW, nekoliko transportnih prikolica, grablje širokog zahvata i tri rasturača stajnjaka. Sve donirane mašine namenjena su za efikasniju pripremu stočne hrane kojom se osigurava najviši kvalitet sirovog mleka.

Donirani kombajn će značajnim kapacitetom seče silažnog kukuruza povećati efikasnost i time olakšati posao farmerima koji obrađuju velike površine zasejane pomenutom kulturom. Istovremeno, mašina će omogućiti i brzu pripremu kabastog dela obroka za krave koje će, zahvaljujući kvalitetnijoj hrani, davati znatno više zdravog mleka sa bogatom količinom vitamina i drugim hranljivim materijama. Ostale poljoprivredne mašine umnogome će farmerima olakšati prikupljanje i skladištenje stočne hrane.

„Pored brojnih donacija u opremi, kao što je ova poslednja u vidu poljoprivrednih mašina za pripremu stočne hrane, Imlek svoje stalne dobavljače sirovog mleka podržava i čestim finansijskim povlasticama koje im se stavljaju na raspolaganje. Kontinuiranim inovacijama i značajnim investicijama u tehnologiju, kao i negovanjem partnerstva sa farmerima, kompanija Imlek svojim vernim potrošačima pruža vrhunski kvalitet mleka i mlečnih proizvoda, ali i pomaže sve svoje saradnike koji su zaslužni za zajedničko postizanje uspeha“, izjavio je Darko Samardžija, direktor poslovnih operacija kompanije Imlek.