Deveti put za redom održana humanitarna akcija „Magični doručak“

Deveti put za redom održana humanitarna akcija „Magični doručak“

Prikupljena hrana za decu sa smetnjama u razvoju

 

Beograd, 7. april 2016. godine – U prisustvu ministra omladine i sporta Vlade RS Vanje Udovičića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog i predstavnika gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, u METRO Horeca centru održana je deveti put za redom humanitarna akcija „Magični doručak“, koja ima za cilj prikupljanje hrane za decu sa smetnjama u razvoju. Projekat se sprovodi u organizaciji Crédit Agricole banke Srbija, kompanije METRO Cash & Carry Srbija i kompanije Bambi, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane.

U sklopu današnje manifestacije tim kuvara predvođen masteršefom Urošem Uroševićem i članovima uprava Crédit Agricole banke Srbija, METRO Cash & Carry Srbija i Bambi koncerna, pripremao je obroke za učenike škole „Miloje Pavlović“, koji su istog dana dostavljeni mališanima.

Cilj humanitarne akcije „Magični doručak“ je prikupljanje hrane za škole za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije. U okviru akcije, kompanije Crédit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry Srbija i Bambi donirale su proizvode i sredstva za najmlađe, dok se kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija, tradicionalni prijatelj projekta, akciji priključila doniranjem sokova za svaki paketić.

Magicni dorucak- Sinisa Mali, Vanja Udovicic i Manda

Takođe, u okviru akcije organizovano je i simbolično takmičenje tokom kojeg su se svi učesnici projekta nadmetali u dekoraciji mafina. Stručni žiri sastavljen od predstavnika medija, izabrao je pobedničke mafine u tri kategorije. Pobednici i svi okupljeni imali su priliku da se fotografišu sa maskotom ove humanitarne akcije, Vilom Dobrilom.

Magični doručak do sada je pomogao da se za decu sa smetnjama u razvoju obezbedi 53 tone hrane za 35 specijalnih škola iz Srbije i na taj način pruži podrška prirodnoj porodici u unapređenju kvaliteta života maloletne dece.

Sakupljene namirnice Banka hrane će ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa smetnjama u razvoju.

 

* * *

Za više informacija: Andrea Radonjić – 063.105.83.44

Sanja Švonja – 064.83.63.365

Nemanja Brković – 063.271.372